npressfetimg-835.png

The project involved refurbishing the street-level premises of the design studio Six N five. Made up of a multi-purpose space, mainly used as an office, but also as a showroom, with an area for presentations, a small workshop for creating small prototypes, a leisure and virtual reality zone, and a café area. All in all, a multidisciplinary space open to the city with small cultural activities, and one which required lighting up to the all of the tasks.

“The diverse spaces to be allocated and the imposing heights made it possible to create a space in the top section to house the workshop and a storage area,” said Iserm Serra, the interior designer on the project. “This mezzanine also enables us to separate the public area from the more private ones.”

The mezzanine can be closed off with curtains at both the top and the bottom, thus making it possible to not only offer different levels of privacy, but also provide an element for dividing the different areas. The space was devised to be a large architectural sanctuary with a strong artisanal feel. Earth colours were chosen to reinforce the idea of materiality, opting for a smooth finish cement floor with building elements, along with walls in the same tone with uneven plasterwork. The lighting brief was to reinforce these elements while providing different levels of lighting appropriate to the defined areas.

With the aim of designing a multidisciplinary space that encourages creativity, the decision was made to show off the reality of construction, leaving all the original structure uncovered while providing warmth and serenity by means of the materials, earthy tones and light. LEDS C4’s lighting, with Atom Track 52 spotlights and Play High Visual Comfort Adjustable downlights, blends into the architecture of the space and helps to create a cosy, relaxed environment. In addition, Cocktail, Simply, Big and Nude light fixtures from the Decorative Collection help to create sources of light in the creative space, while relating to the monochromatic design scheme of the space.

The end result is a serene, harmonious space defined by subtlety and simplicity. The project is functional, yet also draws attention to the materials of the scheme and relates back to the work of Six N Five with an emphasis on technology and space. In this project the lighting is integral to drawing all these strands together to complete the story.

LEDS C4 is one of our Recommended Suppliers and regularly features in our Supplier News section of the website. If you are interested in becoming one of our Recommended Suppliers, please email Katy Phillips.

Main image credit: LEDS C3

Source: https://hoteldesigns.net/industry-news/case-study-leds-c4-lights-up-design-studio-in-barcelona/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *